B O G E N S E C A B A R E T E N  2007

HUMOR SOM VÅBEN

Vi er alle i samme båd

 

Forestillingen spiller i Café 44 fra 28. juni- 21. juli, søndage undtaget - alle dage kl. 20.00

Billet- og madbestilling: 64 81 22 81

Pressekontakt: 51 32 21 64

 

 

Den røde tråd i årets sommercabaret i Bogense bliver besættelsesårene, 1940-45, med fokus på den kulturelle opblomstring, som udsprang af et ønske om modstand og fællesfølelse i befolkningen.

 

Humoren, den ironiske bemærkning, den gaglen-humoristiske slagsang eller blot den tørre kommentar, er vores "håndvåben" mens det ukontrollerede crazy-humor-indslag og den skarpe satire, er det tungere skyts vi benytter.

 

Vi kan og vil ikke komme uden om klassikere som "Lili Marleen" og "Vi er alle i samme båd". Spydige vers om rationeringen hører vi om i "Det var det gode ved det surrogat" og slet og ret : "Sparevisen". Jazzmusikken med de rebelske "swingpjattere" er et naturlig element når det går løs.

 

Forestillingen holdes lys og let af de sange fra perioden man ikke forbinder med den dystre kendsgerning. Som små åndehuller i "humor-kapløbet" titter de frem med livsglæde og poesi.

 

Det hele holdes sammen af kapelmester "onkel Leopold" med høj cigarføring.

Han ryger selvfølgelig "en ægte fynsk papircigar".

 

Lyset bliver i år betjent og kreeret af Jens Martin Knudsen, hvilket er et stor kunstnerisk privilegium for holdet og forestillingen. Jens Martin er også idemanden bag scenografien i samarbejde med Ejnar Gensø.

 

Som instruktør kan vi ikke undvære vores højt elskede Ole Møllegaard, der som tidligere år løfter forestillingen med sin dybe indsigt, store erfaring og skøre indfald.

 

I cafeen vil Torben Juul udstille klenodier fra samtiden (40-45) bl.a. fra Bogense samt tilbyde en sommermenu før forestillingen. Forhåbentlig uden for mange surrogater.

 

Medvirkende: Liselotte Krogager - Kim Henriksen - Ejnar Gensø

Kapelmester: Ulf Starup

Instruktør: Ole Møllegaard

Scenografi og lys: Jens Martin Knudsen

 

LISELOTTE KROGAGER - Skuespiller

Uddannet skuespiller fra Odense Teater 1982. Medvirker i Bogense Cabareten for 3. gang. Har tidligere medvirket i cabareterne ”Farver og Forvandling”(1999) & ”Lad Bakken hvile”(2002).

Var i en årrække en del af det faste ensemble på Odense Teater – senere en fast del af Baggård Teatret i Svendborg. Spillede i årene 1984 – 2000 et væld af roller på det hedengangne Vintapper Teater i Odense.

Er i dag freelance skuespiller med job rundt om i hele landet. Er en flittig benyttet sangsolist og revyskuespiller (senest i Rottefælden). Har de senere år haft intruktionsopgaver ved bl.a. ”Fåborg Revyen” og hos ”SAG” i Søndersø.

Er netop kommet hjem efter at have afsluttet den anmelderroste teaterkoncert ”Løbetid” på Teatret Svalegangen i Århus og Jomfru Ane Teatret i Ålborg.

KIM HENRIKSEN - Skuespiller

Uddannet skuespiller fra Odense Teater 2006. Medvirker i Bogense Cabareten for 7. gang, første gang var i 2000 i ”Når dagen er forbi”. Har medvirket i flere forestillinger på Odense Teater, bl.a. "Midt om natten", „Pippi“, ”Wunschtraum”, og „Kirsebærhaven“. Desuden på Husets Teater, Fredericia Teater, Katakomben m. fl.

Lægger stemme til tegnefilm og indtaler lydbøger. Har endvidere medvirket i "Forbrydelsen" på DR. Skal i næste sæson spille Pilatus i "Jesus Christ Superstar" på Det Danske Teater samt på Folketeatret.

EJNAR GENSØ - Skuespiller

Født 1958. Er nu med for 7. gang i Bogense. Første gang i 2001 med ”Bien & Honningkrukken”. Har været primus motor i Bogense siden Agnethe Bjørn stoppede i 02.

Uddannet ved skuespilskolen på Odense Teater 86-90. Fastansat ved Odense Teater 90-98. Freelance fra 1998, med opgaver ved bl.a. Odense Teater, Vendsyssel Teater og Katakomben.

 

ULF STARUP - Musiker

Var første gang med i Bogense i 1995,  i ”Cabaretens cabaret”. Er nu med for 9. gang! Pianist, basunist og trommeslager. Erfaren akkompagnatør, selskabs- og jazzmusiker. Har komponeret musik til bl.a. flere musical-forestillinger.

Underviser på ”Rytmisk aftenskole”, FORA.     

Hjemmesideadresse: www.all-star.dk