Fyens Stiftstidende - 28. juni 2010

Af Lene Kryger

Anmeldelse êêêêêê

POPHYLDEST LØBER LØBSK

Kim Larsen-sange drukner i stumfilmskomik og overdrevne grimasser

Bogense Sommercabaret har sat sig for at hylde Kim Larsen med hans egne sange. Når satsningen ikke helt lykkes, skyldes det, at ensemblet ikke tager Larsens fandenivoldske poesi for pålydende.


I stedet for at synge sangene med rørstrømsk naivitet bliver teksterne pakket ind i stumfilmsagtig komik, hvor overdrevne grimasser og manisk rullende øjne lægger distance til ordene. Hvordan skal vi tro på budskaberne, når ”De smukke unge mennesker” bliver en hulkesang og ”Hvad gør vi nu, lille du” en aggressiv råbesang?


Den yderst spinkle handling udspiller sig mellem bananvognen og hjørnekioskens klirrende flasker. Skylinen på bagvæggen antyder, at Vesterbro og Christianshavn er skiftet ud med Bogense. Fint nok, for Larsens tekster er trods storbyforankringen almengyldige.


I første akt lykkes det ikke frugtsælgeren (Ejnar Gensø), øl-fatter (Frank Gundersen) og rendestenens rose (Liselotte Krogager) at finde fælles tråd. Energien stritter i alle regninger, og de forbindende tekster er kluntede.

 

 

 

40 års pop

Efter pausen finder forestillingen endelig sin form og den enfoldighed, der klæder sangene. Frank Gundersen foredrager ”Sommerregn”, så den modne mands møde med sit barne-jeg bliver rørende. Ejnar Gensø gør ”Mest af alt” til den på én gang største og mest underspillede kærlighedserklæring.


Liselotte Krogager funkler i ”Hvileløse hjerte” og lader demonstrativ glæde afløse af ubodelig ensomhed i ”Masser af succes”. Pianisten Ulf Starup fifler med melodierne, så de transformerer sig til blues, honkytonk og cha-cha-cha, som klæder repertoiret, der spænder over 40 års dansk pop af den reneste karat.


Bare ærgerligt at ensemblet, der er forhippet på at få Larsens sange ud over rampen, tvivler så meget på teksternes styrke og ægthed, at forsøget løber løbsk.


Om forestillingen

Café 44, Adelgade 44, Bogense, lørdag: “Bogense Sommercabaret - Det dårlige selskab”. Sange af Kim Larsen. Instruktion: Ole Møllegaard. Kapelmester: Ulf Starup. Medvirkende: Liselotte Krogager, Ejnar Gensø og Frank Gundersen. Spiller sidste gang 24. juli.